Tips voor een lekkere pakjesavond ;-)

tips-voor-een-lekkere-pakjesavond

Met deze temperaturen zou je het niet zeggen, maar nog even en dan komt Sinterklaas weer in het land. Over vier weken is het alweer pakjesavond. Ik hou van voorbereiden (en van bakken 😉 ), dus ik ben alvast op zoek gegaan naar lekkere recepten om samen met de kids te maken. Hoe leuk is het om samen met je dochter allerlei hapjes te maken en deze op pakjesavond met z’n allen op te eten.

Lekkere ideeën

Zoete hapjes:
Zoete hapjes horen natuurlijk bij Sinterklaas. Pepernoten, gevuld speculaas en marzepein, heerlijk!

Hartige hapjes:

Maar ook hartige hapjes mogen niet ontbreken op tafel. Wat dacht je van een hartige banketletter? Een hartige “zak van sinterklaas”? Of een mijterpizza?

pakjesavond


Pakjesavond

Vier je pakjesavond ook echt op een avond of vier je het ‘s middags? Waar je ook voor kiest, je wilt natuurlijk genoeg lekkers op tafel hebben staan. Kies eens voor een Sint High-Tea of Sint-Tapas.

Sint High-Tea
Maak verschillende zoete hapjes en vul deze aan met besmeerde broodjes (sandwiches). Hou hierbij natuurlijk rekening met het gezelschap en maak bijvoorbeeld ook sandwiches met chocoladepasta en banaan. En nog leuker: maak sandwiches in de vorm van chocoladeletters. Dit doe je gemakkelijk door een koekvorm met bijvoorbeeld de letter S te gebruiken. Smeer eerst het broodje en steek er daarna de letter uit.

Sint-Tapas
Ga je voor de Sint-Tapas dan zul je meer hartige hapjes gebruiken. Maak een aantal verschillende hartige hapjes. Vul dit aan met brood en verschillende smeersels zoals heksenkaas, eiersalade etc. Wil je het helemaal afmaken? Maak dan zelf broodjes in de vorm van bijvoorbeeld een mijter, de zak van sinterklaas of de letter S. Vergeet ook niet om wat rauwkost erbij te zetten, dat vinden ze ook vaak erg lekker en hapt zo lekker weg tussendoor ;-).

Laat vooral je fantasie de vrije loop en maak van alles mijters, sinterklaaszakken, cadeautjes etc.

Ik ben heel benieuwd wat voor lekkers je gaat maken voor pakjesavond. Laat je het zien? Post ze op Instagram en tag @sassefrasmeisjesspeelgoed en/of gebruik #sassefrassint

 

Next Hippest Shop 2018 Webshopverkiezing

En als klap op de vuurpijl heb ik ook nog een leuk nieuwtje! De shop is genomineerd voor de Next Hippest Shop 2018 webshopverkiezing van Hippeshops.nl. Vanaf 10 november kun jij je stem uitbrengen én kans maken op een zeer goed gevulde goodiebox. Natuurlijk hoop ik dat jullie allemaal je stem uitbrengen op Sassefras Meisjes Speelgoed. Nog een paar nachtjes slapen en kom je dan ook stemmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sassefrasmeisjesspeelgoed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 105 reviews.