Quality time samen met je dochter(s)

quality-time-met-je-dochter(s)

De tijd vliegt voorbij. Gister was ze nog zo klein en nu alweer zo groot. Voor je het weet is ze zelfstandig. We staan er niet altijd bij stil maar tijd kun je niet terugdraaien. Geniet van elke fase van je dochter. Neem de tijd om naar haar verhalen te luisteren. Maak herinneringen samen. Hoe je dit doet als je het gevoel hebt geen tijd te hebben, vertel ik je in dit blog. 

Volle agenda

Welke ouder kent het niet: een agenda die vaak net iets te vol staat. En vergeet ook de agenda van onze kinderen niet. Ook deze staat steeds voller met speelafspraakjes, sporten, opvang, clubjes en noem maar op. Er blijft haast geen tijd over voor elkaar en als je niet oplet zie je elkaar alleen nog maar aan tafel.

Tijd samen

Het is ontzettend belangrijk om tijd samen door te brengen. Dit is niet alleen goed voor de hechting en de band tussen moeder en dochter. Het zijn de momenten waarop je herinneringen kunt maken. Momenten die je dochter ook later nog zal herinneren en zal vertellen aan haar kinderen. Ik weet bijvoorbeeld nog goed dat mijn moeder vroeger altijd op mij zat te wachten met een kop thee als ik uit school kwam. Of ze nu in de nachtdienst zat of niet, ze zat om kwart over drie altijd klaar met een kop thee en wat lekkers. Toen vond ik dat niet zo bijzonder. Maar als ik er nu op terug kijk, vond ik het erg fijn om dan mijn verhaal van de dag kwijt te kunnen.
Je dochter zal waarschijnlijk niet snel aangeven dat ze tijd samen met haar moeder mist. Maar reken maar dat ze extra geniet als ze deze tijd samen wel krijgt.

quality-time-met-je-dochter(s)-tijd-samen

Hoe plan je tijd samen als je eigenlijk geen tijd hebt?

Zoals in het begin al genoemd, hebben we nog maar weinig tijd over. Het lijkt haast onmogelijk om ook nog tijd vrij te maken om iets samen te doen. Even quality time met je dochter. En heb je meerdere dochters? Dan verdient ieder op zich natuurlijk individuele aandacht van haar moeder. Ik hoor je denken: jij hebt makkelijk praten. Je hebt vast niet zo’n vol schema als wij hebben. En nee, dan klopt waarschijnlijk. Ik heb het geluk vanuit huis te kunnen werken, mijn eigen tijd in te kunnen delen en elke dag mijn kinderen uit school te kunnen halen. Maar echt, geloof me, ook jij kunt deze tijd inplannen. De makkelijkste manier is om tijd in je agenda te blokken om samen iets te doen. Net zoals je ook je ook tijd vrij maakt om naar de tandarts te gaan. Maar het kan ook heel gemakkelijk tussendoor.

Een paar tips

Ik zal je een paar tips geven om je op weg te helpen:
samen afwassen -> waarschijnlijk heb je een vaatwasser en hoef je niet af te wassen, maar dat betekend niet dat je niet kunt afwassen. Neem de tijd om samen met je dochter af te wassen. Of als je echt niet wilt afwassen. Ga samen de tafel afruimen en de keuken opruimen. Doe dit in alle rust en neem de tijd om naar haar verhalen te luisteren.
samen koken -> heb je een dag in de week dat je wat meer tijd hebt om eten te maken? Laat je kinderen omstebeurt kiezen wat ze willen eten en laat ze helpen met koken. Echt dit is zo waardevol. En een fijne bijkomstigheid, vaak eten ze dan ook beter als ze het zelf hebben uitgekozen en klaargemaakt.
samen spelen -> neem na het eten de tijd om samen te spelen. Al is het maar 10-minuutjes. Ga bijvoorbeeld samen een zogenaamd kopje thee drinken met de poppen.
naar bed brengen -> neem de tijd om je dochter naar bed te brengen. Laat haar lekker kletsen en denk even niet aan alles wat je die avond nog moet doen. Het komt echt niet op vijf minuten aan. Deze tijd samen kan niemand je meer afnemen. En voor je het weet, wil ze niet meer voorgelezen worden en naar bed gebracht worden.

beanbag leeshoekje Sassefras Meisjes Speelgoed

Wees je bewust

Natuurlijk is het ook heel leuk om uitgebreid met je kind te spelen. Verplaats je in haar gedachtenwereld. Laat haar vertellen en bepalen hoe er gespeeld wordt. Of doe samen een gezelschapsspel.

Je kunt quality time samen heel goed inpassen in het dagelijks leven. Je hoeft niet de deur uit om samen tijd door te brengen en herinneringen te maken. Het belangrijkste is dat jij je bewust bent van de tijd samen en hier ook echt even de tijd voor neemt. En dus niet ondertussen je social media gaan checken, of met je gedachten bij de boodschappen van morgen.

Ben jij je bewust van de tijd die jullie samen doorbrengen? Leg jij bewust je telefoon opzij om samen met je dochter iets te doen? Blok jij bewust tijd in je agenda om samen wat te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sassefrasmeisjesspeelgoed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 105 reviews.